Leiepriser høsten 2019 / vår 2020

Den totale leieprisen består av en rekke ting, da Blinderen Studenterhjem sikter mot å være mer et hjem fremfor en hybel. Derfor er en del ting som f.eks velferdsgoder og måltider bakt inn i leieprisen slik at når leia er betalt, har du alt du trenger for resten av måneden.

Leiekontrakten løper fra 12. august (evt. fra senere opptak) og frem til 12. juni.

Enkeltrom

Høst 2019 / vår 2020:
kr 8 037 / mnd

Kombinasjonsrom

Høst 2019 / vår 2020:
kr 7 871 / mnd

Dobbeltrom

Høst 2019 / vår 2020:
kr 6 950/ mnd

I tillegg til disse prisene kommer en medlemskontingent på kr 40, som går til Foreningen Blindern Studenterhjem. Denne medlemskontingenten fastsettes av generalforsamlingen (kalt semestermøte) for foreningen.

Det vil si at dersom du bor på dobbeltrom, så betaler du 6 950,- per måned + medlemskontingent (høst 2019), og har da betalt for mat, strøm, internett, vaskemaskin, en rekke velferdstilbud osv. Det finnes en rekke andre poster som kan skrives på regningen i tillegg til dette, f.eks ved bruk av kopimaskin, om du tar med deg gjester til måltidene o.l.

Resten av stipendet kan nå brukes på andre ting uten bekymringer over bokostnader. Leieprisen blir fastsatt en gang i året, og prisen kan variere fra denne oversikten.

Dugnad

Alle beboere plikter å delta på to dugnader i semesteret. Hver lørdag avholdes dugnaden fra kl 10-14 med en halvtimes pause. Disse dugnadene bidrar til at leieprisene kan holdes så lave. Mange ser på dugnaden som både et godt sosialt tiltak, og en god måte å redusere husleia på fremfor å kanskje å måtte ta deltidsjobb ved siden av studiene.

Dugnaden består i å gjøre forefallende arbeid på og for studenterhjemmet. Måke snø, vaske fellesområder, plukke pærer, rake løv, klippe gresset osv.

Det er også alternativer til den ordinære dugnaden, slik som ryddevakt og hyttedugnad. For de som ikke kan delta på den ordinære dugnaden har man også et alternativ som dagdugnad som utføres på dagtid i en hverdag.

Hvem fastsetter husleia?

Prisen på rommene blir fastsatt av Styret. Foreningsavgiften blir fastsatt på Foreningen Blindern Studenterhjem's semestermøte. Her er det hjemmets beboere som er med og stemmer over hvor mye denne posten skal være på. Priser som Dataavgift, Telefonavgift og Vaskeriavgift er fastsatt utifra hva driftskostnadene til disse velferdsgodene koster å vedlikeholde.

Beboerne får 3 måltider inkludert i husleie hver dag. Foto: Petter Gripheim

Skiltet med "Et godt hjem for studenter" kan sees på den ene stolpen i bunnen av pærealleen. Under dette mottoet ble studenterhjemmet bygget.

Skiltet med "Et godt hjem for studenter" kan sees på den ene stolpen i bunnen av pærealleen. Under dette mottoet ble studenterhjemmet bygget. Foto: Cecilie Sæle Merkesvik