Festforeningen

Festforeningen velges ut for et semester av gangen. Oppgavene deres er å organisere de fleste festene og sørge for at BS sin egen pub er åpen hver onsdag.

Å være med her betyr mye arbeid, men det er et minne for livet og så absolutt verdt det.

Rebusløp

Etter hytteturen er det rebusløp. De nyinnflyttede blir delt inn i lag og får i oppgave å besøke de ulike foreningene som presenterer seg.

Dette rebusløpet er ikke som andre rebusløp, og det vil være plenty av overraskelser på veien.

Pygmémiddag

Den siste søndagen i januar og august er til ære for de som har flyttet inn. Det serveres et finere måltid og etterpå er det fest med liveband.

Dersom du ikke har hørt om begrepet midtspiel før, så vil du oppleve ditt første på dette arrangementet.

17. mai

Feiring av nasjonaldagen på bruket er en morsom og innholdsrik opplevelse.

Dagen begynner tidlig med at Haarn og Blaese går vekkerunde. Dette skjer rundt halv syv. Fra klokken syv avholdes et champagnevorspiel på Balustraden for de som skal dyppes. Varselet om at man skal dyppes gis i form av en invitasjon til champagnevorspiel som legges i posthyllen ut på kvelden 16. mai. Antrekk til vorspielet er badetøy og slåbrok med badesko eller tøfler. Det er vanlig at dommerne som skal forestå dyppingen deltar på vorspielet inkognito, det vil si kledd som om de også skal dyppes. Haarn og Blaese er selvskrevne gjester på champagnevorspielet.

Litt før klokken åtte trekker forsamlingen ned fra Balustraden og ut til flaggstangen. Der heises flagget, det holdes tale og nasjonalsangen synges. Talen til flagget er en tradisjonell syttendemaitale. Når seansen ved flaggstangen er over spaserer man ned til syvhundregangen hvor talen til lønnen avholdes. Lønnetalen reflekter over livet på Blindern og livet som student generelt. Den avsluttes med en offergave til lønnen i form av en flaske gin, i det håp at man neste år vil få “høyere lønn”.

Rundt halv ni begynner selve dyppeseremonien ved fonten. Domstolen som skal avgjøre de innkaltes dyppverdighet består av en hoveddommer, en aktor og en forsvarer. Prosedyrene er skrevet på forhånd og går på rim. Dommerpanelet kaller frem de inviterte etter tur og avgjør tiltalen og om vedkommende bør dyppes.

Dersom de bestemmer seg for å ilegge dypping, vasser tiltalte ned i fonten og stiller seg med ansiktet vendt mot dommerne. Bødlene eksekverer dommen ved å senke tiltalte med ryggen først ned i og under vannet det antall ganger dommen tilsier. Når dyppingen er overstått går man inn i matsalen og nyter en frokost av det beste kjøkkenet har å tilby.

I løpet av formiddagen tar man turen ned til sentrum sammen med Haarn og Blaese og forsøker så godt det lar seg gjøre å ta del i barnetoget.

Rundt klokken to har det vært tradisjon for at Festforeningen avholdt leker i hagen. Blant annet blir det arrangert “grøtkasting” på præces. Etter middag arrangeres en café avec med levende musikk og dans ut i de sene nattetimer.

Bukkehaugsfestivalen

Bukkehaugsfestivalen arrangeres sent på våren og er en utekonsert som foregår på baksiden av studenterhjemmet.

En egen person - bukkehaugsgeneralen - står for planlegging av arrangementet, og etter utekonsertene fortsetter festen i Billa.

Øvrige arrangementer

Festforeningen avholder en rekke arrangementer i løpet av semesteret. Som regel er det forskjellige fester mellom høstsemesteret og vårsemesteret. Som regel vil du oppleve fester som:

  • Temafester hvert semester
  • Sølecup
  • Togafest
  • Schussrenn
  • Café Avec
  • Russefest
  • Foredrag i regi av festforeningen
  • Billa Kino
  • Julemøte
Publisert 12. mai 2014 13:39 - Sist endret 10. sep. 2020 13:53